Metakognitiv gruppeterapi i Aarhus

Metakognitiv gruppeterapi - et metakognitivt gruppeforløb

Metakognitivt gruppeforløb over 6 moduler á 2 timer. Ialt 12 timers metakognitiv gruppeterapi.
Forløbet egner sig til stress, angst og depression.
Du deltager sammen med en lille gruppe af andre med lignende problemer. Det er en effektiv og billig måde at få metakognitiv terapi.

Næste metakognitive gruppeforløb i Aarhus

Datoer: 8/4 — 15/5 — 22/4 — 29/4 — 6/5 — 13/5
Tidspunkt: 19:00 — 21:00
Sted: FO-Byen, Vester Allé 8, 8000 Aarhus C (lokale tilføjes senere)

Tilmelding

Hvem egner sig til metakognitiv gruppeterapi?

Med metakognitiv terapi kan man godt være i samme gruppe selvom man døjer med forskellige udfordringer.

Stress

Det kan være du gerne vil forebygge stress eller allerede har fået stress. De metakognitive metoder hjælper til at håndtere bekymringer og stresssymptomer.

Angst

Det kan også være at du lider af angst. Der er mange former for angst. Metakognitiv terapi egner sig rigtigt godt til de typer angst, hvor der indgår mange tanker. Hvor tankerne stikker af med én i “hvad nu hvis…". Når tankerne kredser om angst og man har angst for angsten.

Eksempelvis generaliseret angst, social angst, præstationsangst, helbredsangst/dødsangst og spontane angstanfald og panikanfald.

Det gælder også OCD og PTSD, men gruppeforløbet egner sig kun til mild OCD og milde PTSD-symptomer. Har du svær OCD eller PTSD så vil individuel terapi være bedre.

NB: Du skal ikke tage et metakognitivt gruppeforløb udelukkende for fobier som nåleskræk, flyskræk eller lignende. Der findes bedre metoder til fobier.

Depression

Metakognitiv terapi er effektivt mod depression. Gruppeforløbet egner sig til dig, der vil forebygge depression, har depressive tanker eller en mild depression.

Hvis du er midt i en dyb depression vil et individuelt forløb være bedre - og her kan det også være nødvendigt at du kontakter din læge.

Overtænkning og bekymringer

Mange mennesker betragter sig selv som kroniske “overtænkere” med mange bekymringer og grublerier. Man ved måske godt at det kan være et problem, men mangler redskaber til at ændre på det. Her kan et metakognitivt gruppeforløb give dig nogle redskaber til at vælge hvordan du tænker.

Lavt selvværd

Mange mennesker døjer med meget negative tanker om sig selv. Metakognitiv terapi handler om tanker. Vi gør ikke noget ved dine tanker - men terapien kan hjælpe dig til at få et andet forhold til dem. Det er som regel meget effektivt mod lavt selvværd.

Mangler der noget - spørg!

Kontakt mig, hvis du er i tvivl om dine problemer egner sig til gruppeforløbet eller om det vil være bedre med individuel terapi.

Hvad får du ud af et metakognitivt gruppeforløb

Gruppeforløbet er gruppeterapi. Det vil sige at du er sammen med en lille gruppe, som også er i gruppeterapi.

I den metakognitive metode er det ikke nødvendigt at “krænge sin sjæl ud” og fortælle om sine tanker, følelser, historie eller barndom. Vi arbejder i “meta” med det der foregår og beskæftiger os altså ikke så meget med problemerne - men mere med hvordan vi forholder os problemerne.

Hvordan vi bruger vores tanker - og hvordan vi håndterer det hele.

Vi snakker naturligvis stadig om hvad vi har af tanker og problemer kort - men vi deler kun det, som er relevant. Detaljerne arbejder du selv med. Du udfylder som en del af hjemmearbejdet nogle skemaer som handler om dig. De deles ikke med resten af holdet.

I løbet af modulerne kan du forvente at du bliver bedre til at styre din egen hjerne og at du får det bedre følelsesmæssigt. Det er naturligvis ingen garanti - det er terapi aldrig, heller ikke gruppeterapi.

Det afhænger også meget af din egen indsats, så du skal være indstillet på at deltage aktivt hver gang for at få mest ud af forløbet.

Det kan være billigere end individuel terapi

Prisen for et gruppeforløb er ofte billigere end et individuelt terapiforløb. Du får ialt 12 timers gruppeterapi. Desuden er det faktisk ofte gavnligt at høre andres indspark.

Gruppeforløbet lærer dig til alt om den metakognitive metode og mange har rigtig meget gavn af det.

Hvad lærer du på gruppeforløbet

 • Tanker
  • Du lærer de metakognitive metoder til at genkende negative tankemønstre
 • Forståelse af sammenhængen mellem tanker, følelser og krop
 • Bedre styring af opmærksomheden
  • Du lærer hvordan du styrer dit fokus og at bruge afkoblet opmærksomhed
 • De tre niveauer
  • om triggere, det lag hvor vores tanker, følelser og strategier er og metalaget
 • Problemløsning
  • Vores hjerner
 • Ro og afstressning
  • Som bonus lærer du også effektive metoder til at få ro i krop og sind, som supplerer den metakognitive terapi.
I metakognitiv gruppeterapi arbejder du med dine personlige problemer og lærer at håndtere tankerne efter de metakognitive metoder
I metakognitiv gruppeterapi arbejder du med dine personlige problemer og lærer at håndtere tankerne efter de metakognitive metoder

Styrk din metakognitive intelligens

I min bog “DU ER en bevidsthed i EN HJERNE I EN KROP definerer jeg begrebet metakognitiv intelligens som et intelligensbegreb som vi burde kunne anvende på linje med følelsesmæssig intelligens og problemløsende intelligens (IQ). Metakognitiv intelligens er blandt andet evnen til at være metabevidst om sine tankemønstre, at kunne styre sin opmærksomhed bedre, at kunne skifte perspektiv og at kunne vælge sine tanker og følelser med mere bevidst intention.

På det metakognitive gruppeforløb er det de principper, du lærer om og kan anvende - så mit mål er at gruppeforløbet styrker din metakognitive intelligens.

Metakognitiv intelligens er defineret i bogen 'DU ER en bevidsthed i EN HJERNE I EN KROP'
Metakognitiv intelligens er defineret i bogen 'DU ER en bevidsthed i EN HJERNE I EN KROP'

Pris

Det metakognitive gruppeforløb koster 3895,- kr for 6 moduler á 2 timer.
Det er 12 timers gruppeterapi for kun 324,- kr i timen.

Early Bird rabat

NB: EARLY BIRD - indtil 28. februar kan du bruge rabatkoden MG-400 så er prisen kun 3495,- kr (kun 291,- kr i timen).

Gruppeforløbet inkluderer

 • 6 kursusgange á 2 timer
 • undervisning i de metakognitive metoder
 • gennemgang af typiske tanker, følelser og strategier - holdet samarbejder
 • fælles øvelser
 • hjemmeøvelser og metoder
 • du får adgang til alt materialet som online materiale
 • materialet indeholder lydfiler med øvelser, du kan lytte til
 • udover de metakognitive redskaber får du også teknikker til at skabe ro i krop og sind
 • mail/sms reminder dagen før hver kursusgang
 • kaffe og te
Tilmelding

Terapi kan hjælpe ved at give indsigt, strategier og redskaber eller give dig et andet perspektiv til at opdage det, du ikke selv kan se.