Den metakognitive podcast

En podcast om metakognitiv psykologi, metakognitiv terapi og mindfulness

Af Kim Oechsle, metakognitiv terapeut

I Den metakognitive podcast hører du om metakognitiv psykologi og hvordan metakognitiv terapi foregår.

Vi sætter de metakognitive principper i forhold til hverdagen. Bekymringer, grublerier, overtænkning og negative følelser er naturlige, men vi vil gerne undgå at de tager overhånd og bliver til et problem.

Ind i mellem hører du rigtige metakognitive sessioner, ind i mellem hører du om “teorien bag” metakognitiv terapi. Du kan øge din metakognitive intelligens og blive mere bevidst om dine tankeprocesser.

Deltagere

Deltagere får typisk 1-3 sessioner á ca en times varighed gratis mod at deltage.

Du kan være overalt i landet, for vi afholder sessionen på zoom. Du deltager kun med din stemme, ikke med billede. Vi kan også ændre dit navn. Kontakt mig hvis du vil være med. Der er ingen garanti for at du kan deltage - det afhænger af om det passer ind i podcastens indhold.

Indhold

Herunder kan du se indholdet fra tidligere afsnit i Den metakognitive podcast.


#51 De 3 principper sammenlignet med metakognitive terapi

Som metakognitiv terapeut er Kim Oechsle fra Den Metakognitive Podcast flere gange stødt på De 3 Principper, også kaldet 3P. 3P er ikke en terapeutisk metode opfundet af psykologer, ligesom metakognitiv terapi. Men mit indtryk er, at der er nogle fællestræk i tankegangen.

3P er en bevægelse der er startet af en canadisk håndværker ved navn Sydney Banks. Herhjemme er 3P bla beskrevet i bogen Dit selvhelbredende sind af Mette Louise Holland. Jeg har hørt at det handler om at “Tanker skaber …

Læs videre

#50 Carstens vej ud af stress - 2. session del 2

I dagens episode af Den Metakognitive Podcast fortsætter Carstens 2. session.

“Carsten” har været ramt af stressymptomer længe, men har gennem de metakognitive redskaber fundet en vej ud af stress. Han fortsætter i denne episode med at beskrive mere og mere klart, hvad der er sket for ham, efter at han virkelig har taget de metakognitive principper til sig. Han øver sig stadig - men det går fremad.

Jeg er helt sikker på, at Carstens beskrivelser og indsigter kan bruges af andre, der …

Læs videre

#49 Carstens 80% regel til mindre stress - 2. session del 1

“Carsten” led af langvarig stress men her en måned efter vores første session har han fået det bedre og bedre. Helt høj over at det er gået så godt.

Heldigvis er han vanvittigt god til at formidle hvad det er, han har ændret og det får du nu glæde af, kære lytter til Den Metakognitive Podcast. Hans knivskarpe analyse kan helt sikkert hjælpe mange andre der kæmper med stress-symptomer.

Selvom han gennem flere år har sat sig ind i metoder, der måske kunne hjælpe ham, har han været …

Læs videre

#48 Anmeldelse af Pixar's Inderst Inde 2 med metakognitive briller

Kim Oechsle har været i biografen og set animationsfilmen Inderst Inde 2 fra Disney/Pixar. I dagens episode af Den Metakognitive Podcast anmelder jeg filmen ud fra metakognitiv psykologi.

Som de fleste Pixar-film er det en gennemtænkt, meget underholdende og livsklog film, som vi alle kan lære af - børn, unge, voksne og gamle! Filmens hovedperson Riley var i den første film styret af sine følelser Glæde, Tristhed, Vrede, Afsky og Frygt. I 2'eren kommer teenageren under ombygning og nu kommer der …

Læs videre

#47 Rasmus' vej ud af kroniske smerter med Pain Reprocessing Therapy - del 2

Dette er fortsættelsen på interviewet med Rasmus der led af svære kroniske smerter i 7 år men som fik hjælp af Pain Reprocessing Therapy (PRT).

I sidste episode hørte vi om hvordan det startede med en simpel skade og udviklede sig til smerter i helt andre steder i kroppen. Vi hørte lidt om hvordan Rasmus prøvede mange ting forgæves i 7 år, indtil han startede på Pain Reprocessing Therapy (PRT) hos Kim Oechsle fra Den Metakognitive Podcast.

I denne episode fortsætter interviewet og vi taler nu …

Læs videre

#46 Interview med Rasmus om kroniske smerter og Pain Reprocessing Therapy del 1

Rasmus fortæller i dette interview om hvordan han som 17-årig gik fra at være elitesportsmand til at være ude af stand til at gå og hvordan de efterfølgende 7 år blev et smertehelvede. Han prøvede mange forskellige behandlinger men kom så i gang med Pain Reprocessing Therapy (PRT) hos Kim Oechsle fra Den Metakognitive Podcast.

I denne episode fortæller Rasmus især om hvordan han lærte at forstå begrebet neuroplastiske smerter og hvordan han kunne træne hjernen ud af smerterne med somatisk …

Læs videre

#45 Kroniske smerter kan skyldes fejlfortolkning i hjernen, men kan ændres med Pain Reprocessing Therapy

Den Metakognitive Podcast handler denne gang om kroniske smerter. Det er hjernen der skaber smerter - ikke kroppen. Det har smerteforskerne vidst længe.

Smerter er normalt et advarselstegn - det er hjernen der fortæller én at man skal passe godt på kroppen, fordi der er sket en skade. Men hjernen kan lave kludder i advarselssystemet og dette gør at man bliver ved med at have smerter, selvom der ikke er noget fysisk galt. Men smerter er smerter - uanset årsagen. Det kan være så alvorlige smerter, …

Læs videre

#44 Carstens langvarige stress - 1. session del 2

Carsten fortsætter i denne episode af Den Metakognitive Podcast med sin første session i metakognitiv terapi. Han har prøvet meget allerede og kender metakognitiv terapi. Han bruger også mindfulness. Hvis du har hørt om mindfulness i tidligere episoder af podcasten ved du at der er et stort overlap mellem principperne i mindfulness og metakognitiv terapi.

I den sidste del af sessionen går vi gang med nogle af de øvelser, som Carsten kan bruge - det er altså ikke meditation, men nogle øvelser der …

Læs videre

#43 Stressen blev ved for Carsten (1. session, del 1) - trods mindfulness

Endnu et afsnit om stress i Den Metakognitive Podcast. Det kan være svært at slippe ud af stress selvom man ved meget og burde have redskaberne til det. Det kan “Carsten” snakke med om. Han har haft flere sygemeldinger pga stress og har været igennem forskellige forløb. Det har hjulpet, men han har denne gang svært ved at komme ud af stressperioden, særligt de kropslige symptomer som bliver ved med at være i ham. Carsten dyrker blandt andet mindfulness og har læst meget om …

Læs videre

#42 Mindfulness vs metakognitiv terapi - forskelle og ligheder

I sidste episode af Den Metakognitive Podcast gik vi i dybden med historen om mindfulness og hvad meditationerne bruges til. I denne episode handler det som lovet om at sammenligne metakognitiv terapi med mindfulness.

For det første er metakognitiv terapi jo psykoterapi. Man går i metakognitiv terapi hvis man oplever psykisk mistrivsel med for eksempel stress eller depression eller hvis man lider af forskellige typer angst. Metakognitiv terapi betragter de psykologiske problemer som noget, der …

Læs videre

#41 Mindfulness - udviklingen og anvendelsen i psykologi og dagligdag

Metakognitiv terapi er stærkt inspireret af både idéer og metoder fra mindfulness. I denne episode af Den Metakognitive Podcast går vi derfor i dybden med hvad mindfulness er. Mindfulness meditation øger trivsel og velvære, giver psykisk robusthed og kan modvirke både angst og depression. Derfor tages principperne fra mindfulness ind i flere forskellige moderne psykologiske retninger, blandt andet i metakognitiv terapi. I næste episode sammenligner jeg mere direkte mindfulness med metakognitiv …

Læs videre

#40 Metakognitiv pædagogik - Anette Birkegaard fra Metahuset

Hvad er metakognitiv pædagogik? Det kan du høre Anette Birkegaard fra Metahuset.dk fortælle i denne episode af Den metakognitive podcast.

Metakognitiv psykologi handler generelt om at ændre forholdet til tanker så de ikke kører så meget i ring. Men hvordan kan man bruge metakognitiv psykologi i pædagogiske sammenhænge?

Anette fortæller om sit syn på metakognitiv terapi og på hvordan de metakognitiv metoder kan bruges mere bredt på skoler, efterskoler, i socialpsykiatrien og andre steder. Her er …

Læs videre

#39 Sofies søvnproblemer - 1. session del 2

Vi fortsætter med sidste halvdel af Sofies 1. session. Sofie har svært ved at sove og deltager derfor i Den metakognitive podcast for at afprøve, om metakognitiv terapi kan hjælpe. I sidste episode hørte vi om hvad der sker hver aften, når hun skal sove. Der er et hamsterhjul af tanker lige inden hun sover. Tankemylder. Hun har forsøgt at få styr på det ved at læse mails og få tingene tænkte igennem inden. Lige lidt hjælper det. I slutningen af sidste episode snakker vi om de tanker - og Sofie …

Læs videre

#38 Sofie kan ikke falde i søvn - 1. session del 1

Den metakognitive podcast handler denne gang om søvnproblemer. Sofie oplever at bruge 2-3 timer på at falde i søvn. Der er især én ting der forhindrer hende i at sove. Du får ét gæt… Tanker! Tanker om fortiden og fremtiden. I løbet af denne første del af Sofies session afdækker vi meget præcist, hvad det er der foregår, når hun rammer hovedpuden. Sofie fortæller også om hvilke strategier, hun foretager sig i øjeblikket for bedre at kunne falde i søvn. Mit gæt er, at det vil være …

Læs videre

#37 Karen lærer om undertrykkelse af tanker i session 3, del 2

Vi fortsætter Karens 3. session i denne episode af Den metakognitive podcast. I første del fortalte Karen at hun virkelig har taget afkoblet opmærksomhed til sig i dagligdagen. Det går nemt om dagen, hvor hun er aktiv med mange andre ting. Men om natten er det svært. Det viser sig, som det ofte gør når man lærer afkoblet opmærksomhed, at Karen stadig forsøger at undertrykke de negative tanker og det er faktisk det, der holder hende vågen og giver dårligt humør om natten. Hør hvordan vi arbejder …

Læs videre

#36 Karens 3. session - mester i afkoblet opmærksomhed?

I episode 2-3 og 5-6 af Den metakognitive podcast mødte du Karen, som gerne ville deltage i sociale aktiviteter men som var plaget af så mange tanker om det at hun enten ikke kom afsted eller sad for sig selv. Det er der nok mange, der kan genkende. Her er det Karens 3. session hvor hun fortæller om hvor meget hun har taget begrebet “afkoblet opmærksomhed” til sig og hvordan hun nu bruger det. Det har betydet meget for hvordan hun har det både i hverdagen og når hun skal afsted til …

Læs videre

#35 Hvad er anderledes ved metakognitiv terapi?

I Den metakognitive podcast sammenligner vi denne gang metakognitiv terapi med andre terapiformer. De fleste forbinder nok terapi med at ligge på en briks og tale om sin barndom som stammer helt tilbage fra Sigmund Freud.

Der er opstået mange andre terapiformer siden da. Mange bygger videre på Freuds tanker og handler især om forståelse af sig selv og aktivering af følelser. Kognitiv adfærdsterapi er det mest udbredte i det meste af den vestlige verden og handler især om at få et mere rationelt …

Læs videre

#34 Mette har nu meget mindre dødsangst og helbredsangst

Vi fortsætter i Den metakognitive podcast med det meget alvorlige emne angst for at dø - og angst for at blive uhelbredeligt syg. Selvom Mette har fået det helt tæt på livet med sygdom i familien, har hun faktisk formået at få det bedre. Hun har taget imod alle de metakognitive principper og oplever nu meget færre panikanfald. I denne sidste halvdel af Mettes session spørger jeg hende, hvad den største udfordring er nu. Hør i denne episode, hvad Mette svarer, og hvordan vi arbejder med det.

Læg …

Læs videre

#33 Status - 2. session for Mette med dødsangst og helbredsangst

Mette var tidligere i Den metakognitive podcast og beskrev hvordan hun kunne frygte weekender, hvor lægen har lukket. Hun frygtede at angst for at blive syg og måske have en dødelig sygdom skulle overmande hende. Hun fik tit angstanfald og panikanfald med kraftige symptomer. I denne episode hører vi hvordan Mette har brugt de metakognitive principper, hun fik med sidste gang. Hvad der har været let og svært - og hvordan hun har tacklet det.

Hør hende beskrive hvordan hun har oplevet hverdagen og …

Læs videre

#32 Vaneændringer med metakognitiv psykologi

I denne episode af Den metakognitive podcast ser vi på omlægning af vaner. Vi kan have dårlige vaner som vi vil lave om. Vi kan lave nye vaner. Det kan være en dårlig vane som at spise usundt. Det kan være en ny vane om at dyrke mere motion, være mere social eller gå mere til foredrag. Vi kan bruge principper og metoder fra metakognitiv terapi til at gøre det meget nemmere at nå i mål med nye vaner.

Psykologien har forsket i hvad der fungerer bedst. Der er en planlægningsfase, hvor man ønsker at …

Læs videre

#31 Hvad laver en metakognitiv terapeut egentlig?

Metakognitiv terapi stormer frem. Metoden bliver mere og mere kendt og udbredt. Det hjælper især mod stress, angst og depression og beskæftiger sig med overtænkning og tankemylder.

Men hvad går metakognitiv terapi ud på? Hvad er formålet med terapiformen? Hvordan foregår terapien egentlig? Og hvad er det egentlig en metakognitiv terapeut gør?

Alle disse spørgsmål kan du få svar på i denne episode af Den metakognitive podcast.

Læs videre

#30 Mette (1-2) prøver metakognitive øvelser mod dødsangst og helbredsangst

Session 1, anden del af Mettes session om dødsangst og helbredsangst. Vi fandt i sidste episode af Den metakognitive podcast frem til hvordan angsten opstår og hvordan Mette har forsøgt at tackle tanker og angst uden held.

Heldigvis har Mette erfaring med at angsten forsvinder igen selvom panikanfaldene kan være slemme. Nu ser vi først nærmere på hvad det egentlig er, der får angsten til at gå væk igen. Derefter afprøver Mette nogle tankeeksperimenter og øvelser der kan gøre os klogere på …

Læs videre

#29 Mette (1-1) får hjælp til dødsangst og helbredsangst med metakognitiv terapi

Mettes dødsangst, session 1 første del. I denne episode af Den metakognitive podcast kan du høre Mette, der lider af alvorlig dødsangst og helbredsangst. Små symptomer kan udløse meget ubehagelige panikanfald som kan vare længe, inden de er ovre. Hendes krop reagerer med forskellige symptomer og når det sker, checker hun blandt andet sin puls og holder øje med symptomerne.

Hun har tidligere i terapi arbejdet med at skulle ændre sine tanker til at tænke mere positivt og prøvet eksponering, hvor …

Læs videre

#28 Opmærksomhedstræning (ATT) i metakognitiv terapi

Den metakognitive podcast dykker ned i opmærksomhedstræning, på engelsk ATT (Attention Training Technique). Det er øvelser som man bruger i terapien til at styrke opmærksomheden. Det gør man især hos dem, der har svært ved at styre tankerne. Hvad er opmærksomhedstræning egentlig? Hvordan foregår det? Hvad er det godt for? I denne episode kan du selv prøve opmærksomhedstræning og du får indblik i hvordan det påvirker hjernen til bedre opmærksomhed.

Læs videre

#27 Strategier - hvorfor er det vigtigt?

I denne episode af Den metakognitive podcast ser vi på emnet strategier - hvad mener vi med det og hvorfor er det vigtigt at arbejde med? Kort fortalt er strategierne de bevidste valg du foretager dig og de vaner du har tillagt dig. I metakognitiv terapi handler det især om dine tanker og din opmærksomhed. Vi tager et tænkt eksempel på et problem - røg i forsamlingshuset - og ser på forskellige strategier i forhold til det. Hvordan vil man kunne se på strategier og hvad ville man kunne …

Læs videre

#26 Michelle session 3, del 2 - hør Michelles gode pointer

Anden og sidste del af 3. session med Michelle. Glæd dig til at høre Michelles mange gode pointer omkring hendes strategier. Der er sket virkelig meget. Michelle er blevet mere bevidst omkring sine strategier og har nu gjort sig erfaringer med hvad der sker, når hun IKKE overtænker og bekymrer sig. Både før, under og efter hun skal afsted. I dette afsnit taler hun om at komme afsted til skolefester med sine børn - en udfordring for mange, men især for Michelle. Men hør om hvordan det nu lykkedes …

Læs videre

#25 Michelle session 3, del 1 - styr på bekymringer ved sociale arrangementer

  1. session med Michelle i Den metakognitive podcast. Michelle døjede med mange tanker og hyperopmærksomhed på sig selv, sine bevægelser, hvad hun skal sige og meget mere. Det gjorde sociale arrangementer enormt anstrengende bøde før, under og efter. Nu har hun fundet nye strategier og fortæller om hvordan hun har kunnet bruge det både til at begrænse bekymringer både før og efter hun var ude til en social situation. Vi kommer i dette afsnit også ind på det metakognitive begreb “afkoblet …

Læs videre

#24 Mette taler nu frit uden stress og hæshed, 2. session, del 2

I sidste episode af Den metakognitive podcast diskuterede vi strategien med at undertrykke tanker og følelser. Der er en vigtig detalje omkring fokusskift som man nemt kan misse. Mange stadig bruger fokusskift til distraktion og undgåelse. Vi udvider strategien “bare tale” til “bare tænke”. Hvad får Mette ud af dette - kan hun bruge denne strategi overfor bekymringer? Vi laver også en øvelse i at træne evnen til “bare tænke” - afkoblet opmærksomhed.

Læs videre

#23 Mette med stress og hæshed, 2. session, del 1

Angst for hæshed, del 2. I første del af Mettes 2. session fortsætter vi arbejdet med hendes stress og bekymringer for at lyde hæs og det stærke fokus på stemmen og stemmetræningen. Hvordan er det mon gået Mette, efter hun er startet på studiet og har mødt en masse nye mennesker? Det viser sig at der særligt er én ting, hun har taget til sig siden sidst… Hør med i denne episode af Den metakognitive podcast.

Læs videre

#22 Michelle 2-2 - Michelle tænker på alt hvad hun gør og husker alt hvad der er sket

Her i 2. del af Michelles session forsøger jeg fortsat at sætte mig ind i hvordan det foregår, når Michelle skal ud. Hun beskriver hvordan hun tænker på hver detalje om sine bevægelser, hvad hun siger, hendes mimik og bevægelser. Jeg forsøger med nogle standard metakognitive metaforer - de 70.000 tanker, men dette falder til jorden, for Michelle har en hukommelse, de fleste elefanter ville være misundelige over. Hun husker alt. Samtidig har hun meget stærke positive metakognitioner om at det er …

Læs videre

#21 Michelle 2-1 - sociale situationer får Michelle til at tænke alt igennem

I denne episode hører du første del af Michelles anden session. Vi dykker ned i de sociale situationer og hører om hvor meget hun egentlig tænker igennem inden hun skal afsted, undervejs og også efter hun har været til sociale aktiviteter. Jeg prøver at sætte mig ind i Michelles tankeunivers så jeg kan forstå hvad der foregår.

Læs videre

#20 Positive metakognitioner

Positive metakognitioner - hvad er dog det? Vi har alle overbevisninger om hvorfor det er nødvendigt at forberede sig på fremtiden, analysere hvad der er sket i fortiden eller tænke over hvad der sker lige nu. Den metakognitive podcast dykker i denne episode ned i hvad de positive metakognitioner er og hvorfor det er vigtigt at belyse dem i metakognitiv terapi. Mange gange er det faktisk de positive metakognitioner der er sværest at få øje på men som samtidig betyder meget for hvordan man har …

Læs videre

#19 Triggertanker i metakognitiv terapi

Denne episode af Den metakognitive podcast handler om triggertanker. Nogle gange bliver man trigget. Det næste der sker er en triggertanke. I metakognitiv terapi handler det altid om hvordan du forholder dig til dine tanker - og særligt hvordan du forholder dig til triggertankerne. Hør mere om hvorfor det er vigtigt og hvad du kan gøre anderledes.

Læs videre

#18 Mettes hæshed og stress fortsat - session 1, 2. del

Vi fortsætter i denne episode af Den metakognitive podcast med at finde nye strategier for Mette, som forsøger at træne stemmen op efter stemmeoperationer men som også oplever at det store fokus på stemmen giver problemer. Er der overhovedet noget, Mette kan gøre? Hør med og find ud af hvad vi når frem til.

Læs videre

#17 Mette med stresssymptomer og hæshed - session 1, 1. del

Mød Mette der oplever stress, særligt efter nogle operationer på stemmen der gør hende meget hæs. I denne episode hører du begyndelsen af hendes metakognitiv terapi. Det er første session, del 1. Jeg spørger til hendes situation og vi får kortlagt de problematikker, vi skal arbejde med i den metakognitive terapi. Der er også mange emner som vi skipper - og det er en af grundene til at metakognitiv terapi kan være meget effektivt. Vi er løsningsfokuserede.

Læs videre

#16 Michaels helbredsangst - metakognitiv terapi 1. session, 2. del

I sidste episode af Den metakognitive podcast hørte vi Michael beskrive hvordan det har været hidtil. Han har haft mange tanker om hvad der kunne være galt med kroppen og det har givet ham angst og panikanfald. Han ved egentlig godt hvad problemet med tanker, følelser og krop er. Men hvordan kommer han videre? Kan han få metakognitive redskaber der kan hjælpe mod angst? I 2. del af sessionen laver Michael nogle øvelser som måske kan hjælpe mod angsten.

Læs videre

#15 Michael har helbredsangst - metakognitiv terapi 1. session del 1

I denne episode af Den metakognitive podcast kan du høre hvordan Michael får angst, når han får forskellige symptomer i kroppen. Der kommer tanker om hvad der kan være galt og han får angst. Her er første del af Michaels session med metakognitiv terapi hvor Michael fortæller om hvordan angsten har været der siden han var barn. Vi kortlægger hvordan tanker og krop spiller sammen og giver angst. Hvis du hører episode 14 om angst og metakognitiv terapi kan du sikkert genkende meget af det Michael …

Læs videre

#14 Forstå hvad angst er og hvordan metakognitiv terapi hjælper

I denne episode af Den metakognitive podcast handler det om angst. Forstå angst. Hvad er angst egentlig? Angst opstår når hjernen bedømmer en situation som en trussel. Så forsøger hjernen at få én til at komme væk ved at skabe følelsen af frygt. Angst er en slags misforståelse, for der var ikke en reel trussel. Angsten kan opstå i en situation eller bare ved tanker om noget i fremtiden. Endda tanken om at angst kan opstå igen. Forstå angst og hør om hvordan man arbejder med angst i metakognitiv …

Læs videre

#13 Stress og metakognitiv terapi

I denne episode af Den metakognitive podcast kan du høre om at stress både kommer udefra og indefra og har rigtigt meget med tanker at gøre. Stress kan opstå, når hjernen ikke kan lade være med at tænke på de stressende omstændigheder hele tiden. Metakognitiv terapi mod stress handler bla om at finde måder at give hjernen pause fra de mange negative tanker.

Læs videre

#12 Marie har stress - session 1, 2. del

Marie er sygemeldt med stress. Her i denne episode af Den metakognitive podcast får vi styr på hvordan hendes tanker er som et hamsterhjul af gentagne tanker. Hun har forsøgt at tænke anderledes med både meditation og distraktioner men det har ikke hjulpet. Men nu finder hun måske en måde at se på tankerne på som kan bruges. Kan hun bestå skumfidustesten overfor sine egne tanker?

Læs videre

#11 Marie har stress - session 1, 1. del

I dette afsnit af Den metakognitive podcast møder du for første gang Marie som har stress. vi hører om hvad hun har fået stress af og finder ud af hvordan hun godt ved at hendes tanker og bekymringer gør stressen værre, men hun ved ikke hvordan hun skal ændre det.

Læs videre

#10 Fokus og opmærksomhed

Lær om hvor meget fokus og opmærksomhed betyder i dette afsnit af Den metakognitive podcast

Læs videre

#9 Metakognitiv terapi med Michelle - del 2

Den metakognitive podcast fortsætter her Michelles første session i metakognitiv terapi. Hvordan vil Michelle kunne bruge metakognitive principper og hvilke mål sætter vi til næste gang?

Læs videre

#8 Metakognitiv terapi med Michelle - del 1

I denne episode af Den metakognitive podcast er Michelle i metakognitiv terapi. Her i den første del af sessionen kortlægger vi hvad det er, Michelle ønsker hjælp til og hvordan hendes tankeprocesser er.

Læs videre

#7 Metakognitioner i metakognitiv terapi

I Den metakognitive podcast hører du her lidt teori - hvad menes der egentlig med metakognitioner? Hvorfor er det vigtigt og hvorfor er det dem, man arbejder med i metakognitiv terapi?

Læs videre

#6 2. session med Karen - del 2

Her fortsætter den 2. session med Karen i Den metakognitive podcast. Vi arbejder med at være mere bevidst om hvad hun tænker men samtidig betragte det som tanker.

Læs videre

#5 2. session med Karen - del 1

I den 2. session med Karen hører vi i Den metakognitive podcast om hvordan det gik siden første session. Har hun kunnet bruge principperne og strategierne når hun møder mennesker?

Læs videre

#4 CAS - kognitivt opmærksomhedssyndrom (hamsterhjulet)

Den metakognitive podcast handler i dag om et helt centralt begreb i metakognitiv terapi, nemlig CAS - Cognitive Attentional Syndrome, på dansk kognitivt opmærksomhedssyndrom. Svært at sige, svært at forstå ud fra navnet. Jeg kalder det hamsterhjulet.

Læs videre

#3 Metakognitiv session med Karen - anden del

I denne episode af Den metakognitive podcast hører du resten af Karens første metakognitive session. Her kommer Karen gennem spørgsmål frem til mulige nye strategier der måske vil gøre det nemmere for hende.

Læs videre

#2 Metakognitiv session med Karen - første del

Denne episode af Den metakognitive podcast er første del af en rigtig metakognitiv session med Karen. Jeg ved ingenting om Karen i forvejen, så jeg stiller en masse spørgsmål for at finde ud af hvad det er Karen ønsker hjælp til.

Læs videre

#1 Introduktion til Den metakognitive podcast

Metakognitiv terapi er en ret ny terapiform der arbejder med hvordan vi tænker og ikke hvad vi tænker. Det er en meget effektiv terapiform for stress, angst og depression. Kim Oechsle fortæller kort om hvad metakognitiv terapi er og hvad du kan forvente at høre om i Den metakognitive podcast.

Læs videre