Artikler om mindfulness

Artikler om mindfulness.

Om mindfulness

Hvad er mindfulness meditation? Mindfulness betyder at være bevidst opmærksom på tanker, følelser og sanseindtryk samtidig med at man forholder sig neutralt til det. Mindfulness meditation er meditation hvor man træner sine evner til mindful opmærksomhed med en kombination af fokuseret opmærksomhed og åben opmærksomhed. Mindful opmærksomhed er bevidst at observere neutralt hvad der er i opmærksomheden lige nu. Fokuseret opmærksomhed er når opmærksomheden styres til at fokusere på ét indtryk uden anstrengelse. Åben opmærksomhed er når opmærksomheden spredes og frit observerer de indtryk der er til stede lige nu.

Læs videre

Metakognitiv terapi sammenlignet med mindfulness

Metakognitiv terapi sammenlignet med mindfulness Mindfulness er meditation der træner hjernen til at koncentrere sig og at opleve sanser, tanker og følelser neutralt samtidig med at man øger meta-bevidstheden. Metakognitiv terapi er en terapiform der hjælper mod psykisk mistrivsel som stress, angst og depression ved at øge meta-bevidsthed gennem indsigt og gennem træning af opmærksomheden. Mindfulness kom først! Mindfulness stammer fra de flere tusind år gamle idéer og filosofier som kom af den buddhistiske tænkning, men er i dag blevet moderniseret så det her i vesten ikke længere er religiøst.

Læs videre

Mindfulness som terapi

Mindfulness som individuel terapi Mindfulness kan bruges som individuel terapi. Terapeuten guider til at bearbejde sanser, tanker og følelser og opløse angst, stress og stærke følelser generelt. Hvad er mindfulness Mindfulness er træning i at observere sine sanseoplevelser, tanker og følelser neutralt i nuet. Hvordan kan mindfulness bruges som terapi? Mindfulness kan bruges som individuel terapi ved at terapeuten guider til at observere præcist hvad der foregår lige nu. Generelt vil ubehagelige sanseoplevelser, tanker og følelser medføre, at man instinktivt stritter imod.

Læs videre

Mindful Nu mindfulness kurser i Aarhus

Mindfulness kurser Jeg afholder løbende kurser i mindfulness. Se mere på mindfulness-nu.dk. 8-ugers mindfulness kursus i Aarhus Kurset “Mindful Nu” er et kursus i 8 moduler. Det er velegnet både til erfarne og begyndere indenfor mindfulness, idet det er bygget på Unified Mindfulness, som er en enkel men samtidig meget målrettet måde at dyrke mindfulness på. I de 8 moduler lærer du nogle meget let tilgængelige metoder til at dyrke mindfulness meditation. Desuden lærer du hvordan du integrerer mindful opmærksomhed i løbet af dagen.

Læs videre